Udsigtstårnet bliver et højdepunkt for Camp Adventure – både billedligt og bogstaveligt talt. Tårnet er tegnet af EFFEKT og er formet til at maksimere oplevelsen af naturen for de besøgende. I stedet for en traditionel cylinderformet figur, er der udviklet en kurvet profil med en tynd talje og en stor top og bund. Tårnets form er en såkaldt hyperboloid form, der giver associationer til et timeglas. Formen giver en bedre stabilitet i tårnet og ikke mindst en større platform på toppen med udsigt udover det sydsjællandske landskab, med udsigt på op til 25 km. Hovedstrukturen består af vedligeholdelsesfrit cortenstål, som harmonerer med naturens egne farver, mens rampens træbeklædning kommer fra de sydsjællandske skove der kan ses fra tårnets top. Udtrykket er effektivt og den smukke form er yderst visuelt appellerende. Toppen af tårnet er 135 m over havets overflade og vil være det højest tilgængelige sted på hele Sjælland. Ambitionen med tårnet er at skabe et ikon og kendetegn for hele Sydsjælland.

DK: TÅRN FACTS
Højde: 45 m
Diameter: 14-28 m
Rampens længde: 600 m
Stigning: 7,5 % (gns)
Højde over havets overflade: 135 m
Vægt: ca. 600 tons
Maksimal kapacitet: 10.000 mennesker
Udsigt: 25 km

EnglishGerman