Skovtårnet er nomineret til EU’s arkitekturpris: ”Det er en appelsin i turbanen”

Det går ikke stille for sig i disse dage hos Camp Adventure.

Det er nemlig lige blevet offentliggjort, at Skovtårnet og EFFEKT Architects er blevet nomineret til den prestigefyldte arkitektpris, Mies van der Rohe Award.

Skovtårnet er tegnet af EFFEKT fra København.

Nomineringen glæder Camp Adventures administrerende direktør, Jesper Mathiesen: 

Hvordan har du det med, at I er blevet nomineret til prisen? 
Det er en appelsin i turbanen. Vi er meget stolte af Skovtårnet, og det har vi været lige siden den første åbningsdag, men derfor er det selvfølgelig dejligt også at blive anerkendt med denne nominering. Det er lidt som at være nomineret til en Oscar. Vi skal nok klappe anerkendende, hvis en anden løber med prisen, men vi håber på, at vi selv bliver kaldt på scenen.   

Hvorfor tror du, at Skovtårnet er blandt de nominerede? 
Skovtårnet kan noget, som få bygningsværker kan. Det giver dig et sug i maven. Både når man ser tårnet første gang efter at have vandret gennem skoven, og når man snørkler sig op ad de 12 ringe til toppen. Skovtårnet er sanseligt og kan mærkes i kroppen og sjælen. Den følelse, tror jeg, at få bygningsværker kan give. 

Det andet er Skovtårnets symbiose med naturen.  Tårnet tilbyder de besøgende nye perspektiver på skoven, mens naturen skaber rammerne for både arkitekturen og de besøgendes oplevelse. Det samspil, synes vi, er både smukt og unikt.  

Også Tue Foged, partner i EFFEKT, er begejstret for nomineringen:
”Det er en helt utrolig stor ære at blive nomineret til Mies van der Rohe prisen. Det havde vi slet ikke turde drømme om, da vi sammen med Camp Adventure havde projektet på tegnebrættet. Det er helt fantastisk, at tårnet har opnået denne succes både blandt de besøgende, internationale medier og nu hos de uvildige internationale fageksperter, der indstiller til prisen. Udover at være en stor cadeau til arkitekturen, er det også en påskønnelse af hele holdet, som har fået projektet i mål – og ikke mindst den visionære og meget modige bygherre”.

Gisselfelds Klosters direktør og forvalter, Jens Risom, tror, at Skovtårnets succes skyldes både den ikoniske arkitektur og den smukke natur:
”Skovtårnets nominering skyldes – i mine øjne – at, arkitekterne helt præcist har ramt en konstruktion, der grundlæggende er enkel, men i sit udtryk imponerende og i sin funktion fantastisk. Tårnets design spiller sammen med dets placering i den unikke natur, og den hævede gangbro gennem skoven giver en imponerende ankomst til Skovtårnet”.

For nu må vi ruste os med tålmodighed, for hvem der løber med prisen, finder vi først ud af i 2022.