Status på byggeriet af Camp Adventure Tårnet

På Camp Adventures udsigtstårn er topringen nu sat, og den udvendige del af byggeriet er intakt. Nu mangler der lidt svejsearbejde, hvorefter det indvendige, midlertidige tårn nedtages, og den 650 m lange rampe monteres. Rampen går fra skovbunden, op langs trækronerne og kulminerer langt over trætoppene med udsigt udover Sydsjælland og de højeste bygninger i København.

Rampen består 164 elementer i alt. De varierer i længde og vejer gennemsnitligt 2,5 ton hver. Rampeelementerne modtages som rene stålelementer, hvorefter der monteres et bærende bjælkelag i midten. Øverst lægges lokale egetræsplanker på tværs. Af æstetiske årsager sættes der i bunden en tynd cortenplade. Når det sidste svejsearbejde er klaret, og det midterste tårn er taget ned, begynder arbejdet med at montere de beklædte rampeelementer på offset connections på indersiden af tårnet.

Tårnet når 135 meter over havets overflade, og er det højest tilgængelige punkt på Sjælland. I klart vejr vil man kunne se mere end 25 km ud over den smukke Sydsjællandske natur. Når solen skinner over København, kan man også skimte dele af den københavnske skyline. Blandt andet Bella Sky, Ørsted Værket samt forskellige københavnske tårne.

Tårnet åbner den 31. marts 2019.