Status på byggeriet af Tårnet

I midten af byggepladsen er der nu etableret et 15 m højt tårn. Tårnet er midlertidigt og skal bruges til at stabilisere elementerne fra hovedstrukturen og som arbejdsstation under montagen. Efterhånden som der bygges mere på hovedstrukturen, vil det midlertidige tårn blive højere og højere. Faktisk vil indertårnet blive 45 m før udsigtstårnet bliver det.

Når Tårnet er færdigbygget, fjernes det midlertidige tårn igen og stålet genbruges til andre aktiviteter på Camp Adventure, som vi løfter sløret for på et senere tidspunkt. 

Tårnet sættes sammen i tre sektioner af stålelementer, der er 15 meter høje. Hver sektion består af 18 elementer. De første 18 elementer er monteret og svejset sammen. Elementerne til midtersektionen er leveret til byggepladsen. De har, i modsætning til elementerne i første sektion, et “knæk” på midten, da de kommer til at udgøre indsnævringen i den timeglasformede tårnkonstruktion. Før de kan blive monteres, skal der nu bygges videre på det indvendige, midlertidige tårn, så det også kan fungere som stabilisator og arbejdsstation under montering af de næste 15 meter.

Forventes færdigt november 2018.